Općina Nijemci proslavila Dan općine

Foto: Đuro Karalić

NIJEMCI, Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Nijemcima je u utorak proslavljen Dan općine, a proslavi su se odazvali brojni uzvanici među kojima i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

“Razvijamo nekoliko svojih samostalnih projekata kao što je projekt Agrostart i trenutačno smo u fazi odabira izvođača za izgradnju pet plastenika koji će biti startapovi u poljoprivredi. Želimo na taj način mladim poljoprivrednicima dati inicijativu da uđu u vlastiti posao s visokodohodovnim poljoprivrednim kulturama”, kazao je u pozdravnoj riječi načelnik općine Nijemci Ivica Klem rekavši kako je je Općina aplicirala i za izgradnju poduzetničkog inkubatora.

Po njegovim riječima, cilj je općinskih vlasti stvoriti poduzetničku klimu. Klem je naveo kako je Općina Nijemci do sada povukla oko devet milijuna eura iz EU fondova, a među brojnim planovima razvoja i ulaganja nalaze se i planovi za skori početak izgradnje dječjeg vrtića u Nijemcima.

“Lijepo je čuti kada netko ima ovoliko planova. Država je tu da pomogne u njihovoj realizaciji, a kroz program Slavonija Vlade RH otvaraju se brojne mogućnosti koje samo treba iskoristiti”, kazala je u prigodnom obraćanju ministrica Gabrijela Žalac čestitajući Dan općine.

U prigodni Dana općine, načelnik Ivica Klem uručio je priznanje Srećku Kajiću, učeniku 4. razreda vinkovačke Gimnazije, višestrukom prvaku države u geografiji.