Održan Dan informiranja mladih Vukovar

Foto. www.hrv.hr

VUKOVAR, U organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje, a u okviru programa Info centra za mlade Vukovar, održan je Dan informiranja mladih pod nazivom VuMi.

Prema riječima voditeljice Info centra za mlade Vukovar Karoline Šoš cilj sajma je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude. Isto tako želi se i ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara.

„Mladi se mladi iz godine u godinu mijenjaju te su prethodnih godina imali štandove na trgu i na taj ih način informirali, no danas je situacija drugačija. Oni žele da im je informacija dostupna i sve više koriste mobitele, tablete i pristup internetu, tako da smo se i mi tome prilagodili. Najviše im odgovaraju grupna informiranja te smo im pripremili informativku na temu emocija  za što su pokazali zanimanje“, rekla je Šoš Živanović.

U okviru VuMi-ja predstavljeni su i rezultati mladih vukovaraca koji su sudjelovali u kreativnim ciklusima projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture