Po 17. put održana regata Sv. Filipa i Jakova

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Povodom Dana grada Vukovara Hrvatski veslački klub „Vukovar“ i ove godine organizirao je veslačku regatu „Sv. Filipa i Jakova“. Regata je prvi put organizirana 2004. godine, a ove godine organizirana je po sedamnaesti put.  

Predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“ Luka Kolar kazao je kako je prošle uslijed okolnosti izostala organizacija regate ali da ove godine uvjeti dopuštaju održavanje natjecanja na otvorenome.

„Ove godine regatu smo se odlučili organizirati u nešto manjem broju, a svim veslačima pružiti dugo željeni osjećaj natjecanja. Natjecanje se održava u svim kategorijama, a natjecati će se oko 150 veslača iz 8 klubova iz Karlovca, Zagreba i Osijeka“, rekao je Kolar.

Početku regate prethodilo je odavanje počasti svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara i članovima Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“. Počast su polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav.

„Izuzetno mi je drago što se ova značajna regata po sedamnaesti put organizira od strane najstarijeg sportskog kolektiva u našemu gradu, Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“. Oni djeluju zaista dugi niz godina, a na ponos su cijelome gradu i svim građanima Vukovara“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.