Nevrijeme odnijelo krov škole, oštetilo vozila, krovove, fasade…

Foto: Ivan Matić

DRENOVCI, Povodom nedjeljnog nevremena, koje je zahvatilo dijelove vukovarsko-srijemske županije, u Drenovcima je održana hitna sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Na sastanku je rečeno kako su olujnim nevremenom i tučom bili pogođeni najviše dijelovi Općine Drenovci, Trpinja i Grada Vukovara. Županijski centar 112 zabilježio je preko 350 poziva zabrinutih stanovnika Vukovarsko-srijemske županije. Na području općine Drenovci zabilježene su štete na stambenim objektima, prometnicama, javnim objektima, a najveća šteta nastala je na osnovnoj školi Ivana Meštrovića u Drenovcima s koje je olujni vjetar skinuo krov sa škole. Potom je jaka kiša natopila učionice i uništila informatičku opremu. Jak vjetar čupao je stabla, a oštećena je prometna signalizacija. Dio naselja Đurići, Posavski Podgajci i Račinovci ostali su bez električne energije.

Na području Općine Trpinja mještani kažu da je tuča bila veličine teniske loptice. Oštećeno je na desetine vozila, kuća, krovova, a i usjevi su teško stradali. Na području Vukovara najveće štete zabilježene su u gradskoj četvrti Borovo naselje gdje su također oštećena vozila, fasade kuća, roletne, vrtovi, voćnjaci, krovovi kuća…

Zamjenik župana Josip Dabro apelirao je na sve službe, prije svega na HEP, Županijsku upravu za ceste i komunalna poduzeća, da sve svoje kapacitete stave na raspolaganje kako bi se život u pogođenom području što prije stavio u normalu i kako bi komisije za popis šteta što prije mogle započeti sa radom.

Tijekom nevremena jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.