Nekada su samo čistile, a danas moraju poznavati Ustav i biti informirane o političkim i društvenim zbivanjima

Foto: Pixabay/Mabel Amber

BABINA GREDA, Da ni čistačica danas nije lako biti ponajbolje znaju one kandidatkinje odnosno kandidati koji su se prijavili na natječa za radno mjesto čistač/ice – dostavljač/ice u Babinoj Gredi.

Naime, ta je općina objavila javni natječaj za prijem u radni odnos čistač/ice – dostavljač/ice čiji je sastavni dio i prethodna pismena provjera znanja, a potom i intervju koji će se, kako se navodi u natječaju, provesti samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% bodova iz pisanog testiranja.

Općinske vlasti pri tom kandidate upozoravaju kako tijekom prethodne provjere znanja nije dopuštena uporaba mobilnih aparata, napuštati prostoriju gdje se provodi prethodna provjera znanja, kontaktirati ostale kandidate, ometati sam tijek prethodne provjere znanja, koristiti bilo kakvu literaturu.

A kada je riječ o literaturi za pripremu pismenog dijela ispita kandidatima se preporučuju Ustav Republike Hrvatske, Opća enciklopedija, internet portali, dnevni tisak i  drugi izvori. Sve s ciljem kako bi posao koji ih čeka, a riječ je o čišćenju i održavanju javnih površina oko općinskih objekata, svakodnevnom čišćenju uredskih općinskih prostora, održavanju i čišćenje ostalih prostora u vlasništvu općine, nabavci sanitarija i ostalog potrebnog materijala, pripremi i posluživanju hrane i pića, te dostavi pismena, odluka, rješenja i uplatnica, mogli obavljati na kvalitetan i zadovoljavajući način.