Ministarstvo graditeljstva sufinancira 11 novih projekata na području županije

Foto: Đuro Karalić

ZAGREB, Prema podacima sa službene internet stranice Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, gdje je objavljen javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, ovo ministarstvo će na području Vukovarsko – srijemske županije sufinancira 11 novih projekata.

Na stranici se može vidjeti kako su na prijedlog Povjerenstva za sufinanciranje odobreni projekti: Izgradnja solarne javne rasvjete biciklističke staze u drugoj fazi, u općini Andrijaševci, Jačanje kapaciteta Općine Borovo za pružanje komunalnih usluga, Gradnja javne rasvjete u ulicama Ljudevita Gaja i Josipa Kozarca s odvojcima, u općini Bošnjaci i Izgradnja nogostupa u Ulici Mala Cerna u općini Cerna.

Isto tako sredstva su odobrena i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta u Iloku, sanaciju nerazvrstane ceste u ulicama Ivana Zajca i Ljudevita Gaja u općini Jarmina i rekonstrukciju pješačkih staza u naselju Markušica i Gaboš u općini Markušica, nabava traktorskih priključaka za Općinu Negoslavci, izgradnja mrtvačnica, rekonstrukcija-dogradnja nadstrešnice u općini Stari Mikanovci, rekonstrukcija javne rasvjete u općini Tordinci te Rekonstrukcija pješačke staze u ulici J. J. Strossmayera u Vođincima.