Komletinčanima sporni računi, VVK čeka očitovanje Hrvatskih voda

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) reagirao je priopćenjem za javnost u svezi nezadovoljstva mještana Komletinaca na isporučene im račune za pitku vodu, a u kojem se navodi kako je “obveza izdavanja računa propisana odredbama Općeg poreznog zakona kao i posebnim poreznim propisima”.

“Vezano za problematiku plaćanja potrošnje vodne usluge naselja Kompletinci na području Grada Otoka, i stručne službe VVK uputile su dopis Javnoj ustanovi Hrvatskim vodama, odgovornoj za upravljanje vodama te očekujemo njihovo očitovaje”, navode iz VVK.

Poručuju kako će u skladu s očitovanjem Hrvatskih voda, VVK obavjestiti javnost i medije od mogućih oslobođenja od obračuna i izdavanja računa korisnicima na području Komletinaca.

Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji gradske vlasti Otoka uputile su nedavno zahtjev za storniranjem računa za vodu mještana Komletinaca za razdoblje od donošenja rješenja Ministarstva zdravstva kojim se ne odobrava zahtjev VVK za isporuku vode u Komletincima odnosno da se ne ispostavljaju građanima Komletinaca novi računi za vodu do stvaranja uvjeta za isporuku kvalitetne vode.

Otočke gradske vlasti na reakciju su pak potaknule pritužbe mještana Komletinaca da su im ovih dana isporučeni novi računi VVK, a za koje mještani smatraju da ih ne bi trebali platiti dok im se ne osigura kvalitetna voda za piće.