Krađa bicikala, predaja zaostaloga naoružanja i vožnja u pijanom stanju

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policiji od 20. veljače do 16. ožujka prijavljeno sedam krađa bicikla, od čega pet u Vinkovcima i dvije u Županji. U Vinkovcima, dva su bicikla otuđena iz nezaključanih podrumskih prostorija stambenih zgrada u Ulici Jurja Dalmatinca i Ohridskoj ulici, dva bicikla ispred srednjih škola u Ulici Stanka Vraza i Ulici Antuna Akšamovića te jedan bicikl iz otvorenog prolaza hostela u Ulici Josipa Runjanina. U Županji, jedan je bicikl otuđen ispred trgovačkog centra u Vukovarskoj ulici, a drugi iz dvorišta obiteljske kuće u Vinkovačkoj ulici. Od sedam ukradenih bicikala, samo je jedan bio osiguran sajlom na ključ za metalni držač za bicikle. Policija traga za počiniteljima i otuđenim biciklima, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet ćemo kaznene prijave za kazneno djelo „Krađa“.

Jučer, 16. ožujka, dvojica su građana izvijestila policiju o svojoj namjeri dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava. Posebno osposobljeni policijski službenici protueksplozijske zaštite su od prijavitelja, koji su željeli ostati anonimni, na siguran način preuzeli 7 ručnih bombi, 442 komada streljiva različitog kalibra i 66 komada pirotehničkih sredstava.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci, Vukovar) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Novi Jankovci).

Prilikom nadzora vozila i sudionika u prometu, policijski službenici su jučer, 16. ožujka u 15,50 u Trpinjskoj ulici u Vukovaru zatekli 57-godišnjaka kako pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg) upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je oduzeta (nevažeća) vozačka dozvola zbog privremene zdravstvene nesposobnosti.Nakon liječničkog pregleda kojim je utvrđeno da nema zapreke za smještanjem, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.Policija će protiv 57-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za koje je predviđena novčana kazna u iznosu od 2.640 do 5.300 eura, 12 negativnih bodova i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.