Još 23 dana do Adventa u Vinkovcima, najljepše slavonske adventske priče

Foto: Advent u Vinkovcima

VINKOVCI, Blagdanska adventska priča u gradu na Bosutu raste iz godine u godinu, a bogatim programom zadovoljava ukuse malih i velikih, starih i mladih, a ove godine počinje 29. studenoga i donosi brojne koncerte, Božićni sajam,klizalište, tradicionalno paljenje adventskih svijeća, kutak Djeda Božićnjaka, radionice za djecu te zabavni park, ali i posjet Svetoga Nikole.

U veseloj blagdanskoj atmosferi i pravoj blagdanskoj čaroliji uživali su proteklih godina ljubitelji Božića, zabave, tradicije, ali i vjerskih sadržaja. Građani, ali i brojni gosti koji su upravo zbog Adventa odlučili posjetiti Vinkovce, obasipali su organizatore pozitivnim komentarima, a što je najvažnije – najavili dolazak i na ovogodišnju manifestaciju, poručuju organizatori ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima.

Već je poznato kako je četvrtak rezerviran za duhovnu glazbu, petak za promoviranje lokalnih bendova, dok će se subotom na pozornicu penjati nešto poznatija imena hrvatske glazbene scene. Prvoga dana, u petak, Vinkovčane će zabavljati popularna Vanna, dok će sljedeći dan koncert održati Pravila Igre. Na blagdan Svetog Nikole, 6. prosinca, dolazi Antonija Šola, dok će subota biti rezervirana za No Jazz Band. Glazbeni program Adventa nastavlja se i vikend poslije, u petak će nastupiti Antonela Doko, a 14. prosinca glazbeni sastav Emanuel. Posljednji vikend prije Božića zabavljat će nas Buđenje, a kao šlag na torti u subotu očekujemo još jedan Božićni koncert na Gimnaziji te koncert Alana Hržice.

Od 29. studenog 2019. do 5. siječnja 2020. Vinkovčanima je na raspolaganju klizalište kao i prošle godine u dane Adventa u Vinkovcima – Ledenog Oriona. Klizanje traje po 45 minuta, a 15 minuta je predviđeno za izmjene skupine klizača i održavanje leda, pa su izmjene klizača svaki puni sat.

Organizirane skupine mališana iz dječjih vrtića imaju besplatno klizanje, a osnovci koji dođu organizirano plaćaju ulaznicu 5 kuna i njima je klizalište namijenjeno u prijepodnevnim i popodnevnim satima. Ostali ulaznici za klizalište plaćaju prihvatljivih 10 kuna, a ako nemaju svoje klizaljke, moći će ih unajmiti za pet kuna.

Advent u Vinkovcima iz godine u godinu privlači sve veću pažnju javnosti

Advent je vrijeme za obitelj i predbožićni ugođaj zato će sve biti tomu i podređeno, a vjerujemo kao će i za svakoga biti ponešto. Pješačka zona središte je događanja, a bogat je zabavni program kao i već tradicionalno paljenje Adventskih svijeća uz procesije župljana koji daje cjelokupnom programu i duhovnu, odnosno vjersku notu koju naš grad oduvijek njeguje, kažu organizatori.

Osim tisuće i tisuće lampica koje će u tih mjesec dana obasjati Vinkovce i učiniti ga najblještavijim nego ikada, čarobnom ugođaju pridonijet će i Božićni sajam i advent kućice. Međutim, uz male promjene jer će ugostiteljske kućice ove godine biti smještene u pješačkoj zoni u neposrednoj blizini klizališta, a Božićni sajam će biti oko spomenika bana Josipa Šokčevića.

“Dođite svi i budite dio još jedne čarolije na Ledenom Orionu jer će ona ovoga puta biti još ljepša, veća, raznovrsnija, bogatija i blještavija”, pozivaju iz Grada Vinkovaca i Novosti d.o.o. koji su organizatori Adventa u Vinkovcima.