Izaslanstvo Županije na najvećem turističkom sajmu – CMT

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

STUTTGART, Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije sudjelovalo je nanajvećem turističkom sajmu CMT koji se održava u Stuttgartu.

Tijekom boravka u Njemačkoj župan Božo Galić susreo se s ministrom pravosuđa, turizma i EU Baden-Württemberga Guidom Wolfom, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Baden-Württemberga, a sastanku su nazočili i predstavnici turističkog sektora navedene pokrajine.

Tom prilikom raspravljalo se i o mogućnosti suradnje s Vukovarsko-srijemskom županijom osobito na području revitalizacije tradicionalnih kuća, šumskog turizma na području Spačvanskog bazena te uspostave vinskih cesta kao dio turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije i okosnice zajedničkih projekata u sektoru turizma te o turističkom forumu koji će se u našoj županiji održati u rujnu ove godine.

Za vrijeme posjete turističkom sajmu CMT, kojega obiđe vise od 250 tisuća posjetitelja, izaslanstvo je posjetilo štand Hrvatske turističke zajednice kao i štand Dunavskog ureda iz Ulma /Novog Ulma što je bila prilika za uspostavu brojnih poslovnih kontakata sa izlagačima i turističkim agencijama zainteresiranima za suradnju s našom Županijom.