Iločani proslavljaju Dan grada i blagdan zaštitinika sv. Ivana Kapistrana

Foto: Đuro Karalić

ILOK, U povodu Dana grada, koji građani Iloka obilježavaju 23. listopada, na blagan Sv. Ivana Kapistrana, u ponedjeljak je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene nagrade i priznanja.

Plaketa Grada Iloka uz medalju za izniman doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske i grada Iloka te provedene pregovore kojima su spašeni ljudski životi dodijeljena je zapovjedniku obrane Mati Brletiću te Matici slovačkoj u Iloku za izniman doprinos i aktivnosti u očuvanju i njegovanju slovačke kulturne baštine. Zahvalnice Grada Iloka primili su Vladimir Kakučki za aktivno sudjelovanje u radu i organizaciji aktivnosti vezanih za rad braniteljskih udruga, Slavko Sabljak za aktivno sudjelovanje u obrani suvereniteta RH i Grada Iloka, te aktivnostima u radu braniteljskih udruga i Stjepan Klučik za aktivno sudjelovanje u obrani suvereniteta RH i Grada Iloka, aktivnostima u radu braniteljskih udruga i iznimnom doprinosu u radu „Iločkog lista“.

“Predložit ću Gradskom vijeću da se ukine prirez kako bi našim sugrađanima što više novca ostalo za vlastite potrebe i nadam se potpori svih vijećnika Gradskog vijeća”, poručila je u prigodnom govoru gradonačelnica Iloka Marina Budimir dodajući kako je gradskim vlastima jedan od najvažnijih prioriteta vezanih uz gospodarstvo stavljanje u funkciju poslovne zone u gradu Iloku.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo radovima na energetskoj obnovi dječjeg vrtića “Crvenkapica” rekavši kako je nužno stvoriti uvjete za razvoj gospodarstva, turizma i poduzetništva te samozapošljavanja kako bi se osigurala primjerena životna egzistencija za što veći broj Iločana.

U ime predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Dan grada Iločanima je čestitao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji se u govoru založio za što skoriji početak izgradnje brze ceste Ilok-Lipovac-spoj na autocestuA3 rekavši kako Iločani zaslužuju maksimalnu pomoć sa svih razina vlasti.

Proslava Dan Grada Iloka nastavlja se i u utorak polaganjem vijenaca na groblju za poginule i nestale u Domovinskom ratu te svetom misom koju će u crkvi sv. Ivana Kapistrana predvoditi vojni ordinarij, mons. Jure Bogdan nakon koje će građanima biti podjeljeno 1.000 porcija graha.