I ove godine održat će se VukovART, Vukovar dobiva novih 10 umjetničkih djela

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Projekt VukovaART – Luka umjetnosti nastavlja se i ove godine s tim što če ove i slijedeće godine taj isti projekt biti sufinanciran sredstvima iz EU fondova. Predstavljajući projekt gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako se radi o projektu koji je poznat širom Hrvatske ali i svijeta i koji je realiziran u sinergiji Grada Vukovara, Vukovarske razvoje agencije i street umjetnika Filipa Mrvelja koji je od početka uključen u njegovu realizaciju.

“Projekt je vrijedan 1,5 milijuna kuna i u cijelosti će biti financiran sredstvima iz EU.Ovim projektom dobili smo jamstvo da ćemo kroz slijedeće dvije godine dobiti još deset novih umjetničkih djela vrhunskih svjetskih umjetnika s čime smo izravno na bazi godine dana uštedjeli 500 tisuća kuna koliko smo do sada iz svojih sredstava ulagali u ovu priču. Isto tako na dvije godine biti će zaposlena jedna osoba koja će raditi na provedbi projekta”, rekao je Penava.

Zaposlenik gradske uprave Siniša Mitrović kazao je kako VukovART ima nekoliko segmenata tako da će uz 10 slika, koje će nastati tijekom iduće dvije godine, biti održan i ART Corner gdje se umjetnici mogu predstaviti kao i projekt Kredica u koju su uključena sva vrtićka djeca. Prema njegovim riječima tijekom nastavka projekta VukovART bit će uključeno 120 mladih koji će raditi na kulturi i biti obučavano kroz različiti set radionica.

Najavio je i kako će se ovogodišnji festival VukovART održati od 30. svibnja do 15. lipnja te kazao kako će umjetnici koji će slikati biti uskoro određen. O uspješnosti VukovART-a govori i to kako je za Vukovar na taj način čulo preko 5 milijuna ljudi iz cijeloga svijeta.