HSP AS: Silose Agrokora staviti pod poseban nadzor Robnih zaliha

Foto: pik-vinkovci.hr

VINKOVCI, Situacija u Agrokoru gdje se ne zna vlasnička struktura unutar tvrtki koje djeluju pod okriljem ovog koncerna, idealna je podloga da nam se dogodi nova afera poput one iz 2010. godine kada je nestalo žito u Đakovčanki koja je potom propala, upozoravaju iz HSP AS.

“Svakog dana vidimo kako na Agrokorove „ostatke ostataka“ prste stavljaju pojedinci, banke i lešinarski fondovi te smatramo kako je itekako primjereno upozoriti na mogućnost malverzacija pogotovo što smo već imali takav obrazac ponašanja u slučaju Đakovčanka. Ovim putem HSP AS apelira na ministricu gospodarstva Martinu Dalić, kao i na ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da preventivno djeluju i budnim okom prate što se događa u silosima unutar sustava Agrokor kako nam se ne bi dogodila nova Đakovčanka te da se skladišni kapaciteti Agrokora, posebice silosi, stave pod posebni nadzor Robnih zaliha”, poručuje predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

Također se podsjeća kako je prema izvješću inspekcije Državnog inspektorata, koja je provedena 18. prosinca 2009. iz Đakovčanke nestalo ukupno 26 tona žita, a sedam godina nakon tog događaja još uvijek nije utvrđeno gdje je nestalo žito.