Energetska obnova obiteljskih kuća već u ožujku

Foto:SenjskaBura

VINKOVCI, Uskoro kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća, stoga će Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizirati Info radionicu za sve zainteresirane 3. ožujka (utorak) u 17 sati u novootvorenom Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

„Prepoznali smo iznimnu zainteresiranost Vinkovčana za Programom energetske obnove te smatramo da je ovakva radionica neophodna kako bi svi dobili relevantne informacije o uvjetima Javnog poziva čija se objava očekuje u narednim tjednima“, kaže direktorica VIE Danijela Slipčević.

Definiranje potrebne dokumentacije i detalja javnog poziva je u tijeku, a nakon što izmjene i dopune Programa donese Vlada RH,  ministarstvo će pravovremeno objaviti datum raspisivanja javnog poziva, dok će Javni poziv raspisati i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Za financiranje provedbe ovog Programa u financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano je 142 milijuna kuna, a postotak sufinanciranja će biti od 60 do maksimalnih 100% za građane koji su u opasnosti od energetskog siromaštva.

Radionica je besplatna, a prijave se šalju na E-mail adresu: info@viavinkovci.hr do 2. ožujka.