Budimir: Dostava svega potrebnoga prema Iloku odvijat će se nesmetano

Foto: Grad Ilok

ILOK, U svezi epidemije korona virusa i svih mjera koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske građanima Grada Iloka obratila se gradonačelnica Marina Budimir koja je pozvala sugrađane da se pridržavaju svih donesenih mjera.

„Ono što trebate znati da će se dostava svega potrebnog prema Iloku odvijati nesmetano, dnevne migracije službi zdravstvene i veterinarske zaštite, kao i medija, te stanovnika koji trebaju hitnu medicinsku skrb, putovanje na posao odvijati neometano. Svakako i dalje se nemojte nepotrebno zadržavati na javnim prostorima, a ako i morate, onda na većoj udaljenosti od drugih osoba“, rekla je Budimir.

Dodala je i kako bi građani koji dolaze u Ilok iz inozemstva i drugih dijelova Hrvatske trebali ostati u samoizolaciji.

„Ostanite doma, nastojte provoditi vrijeme unutar kuće i svoga dvorišta. Susjedima koji su stariji i nemoćniji, pomozite nabavkom najpotrebnijih stvari, pri tome pazeći da i tu kontakt ostane ograničen, a ako znate da nekome treba pomoć, a vi je ne možete osigurati, javite se ravnatelju Crvenog križa“, ističe Budimir.

Sugrađanima je poručila kako svojim ponašanjem svi zajedno možemo pomoći da se infekcija što sporije širi. Savjetovala je i one koji nose masku da rukama ne dotiču njen vanjski dio jer tu ostaje sva nečistoća, odnosno dodirujte samo vezice. Jaknu i cipele ostavite ispred prostora u kojem živite, najbolje vani. Ruke perite čim dođete kući, a lice nastojte ne dodirivati niti kada su vam ruke čiste. Ukoliko se osjećate loše, izbjegavajte kontakt s drugima a također i kontakt s osobama koje su bolesne reducirajte. Djecu treba možda i češće opomenuti da operu ruke i nastojte im boravak kod kuće učiniti što ugodnijim.

„Civilni stožer Grada Iloka obilazi i vrši kontrole pridržavanja mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Prema dobivenim informacijama naši građani se pridržavaju uputa na čemu im se zahvaljujem. Uz vašu pomoć i provođenje mjera opreza i smanjenje socijalnih kontakata, možemo očekivati da će sve mjere donijeti rezultate“, rekla je Budimir.