Bosančić darivao s po 1.000 kuna roditelje novorođenih Vinkovčana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić upriličio je prijem za roditelje 59 novorođene djece u gradu Vinkovcima darivajući ih sa po 1.000 kuna za svako novorođeno dijete.

“Želim vam u prvom redu čestitati na prinovi u obitelji i iako ovo nisu veliki novci, nadam se da će vam koliko toliko olakšati skrb o mališanima”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po njegovim riječima, kada je riječ o demografskim kretanjima, Vinkovci se još uvijek relativno dobro drže.

“Još uvijek nekako držimo korak. U 2017. godini u vinkovačkom rodilištu je rođeno 300-tinjak djece, a do kraja godine zasigurno će ih biti još. To je otprilike na bazi broja rođene djece u Vinkovcima u prošloj godini. Svjesni smo da ljudi odlaze što nam nije drago jer mislim da nitko ne odlazi zato što mu se odlazi već zato što vjerojatno mora. Želimo naše građane pratiti od rođenja do umirovljeničkih dana”, naveo je Bosančić.

Napomenuo je kako je u gradskom proračunu za 2017. godinu za naknade za novorođenu djecu osigurno oko 350.000 kuna dok se za programe za djecu izdvaja godišnje oko 13 milijuna kuna odnosno oko 12 posto proračuna.

“Smatram kako taj iznos treba dizati kako proračun bude rastao, jer bez djece nemamo ni kao grad budućnosti”, poručio je Ivan Bosančić.