U sklopu Islamskog kulturnog centra u Gunji otvoren Edukativni centar

Foto: Đuro Karalić

GUNJA, U sklopu Islamskog kulturnog centra u Gunji u četvrtak je otvoren Edukativni centar namjenjen edukaciji i izobrazbi mještana toga, ali i ostalih okolnih mjesta.

“Misija Centra za edukaciju Gunja jest da bude partner mještanima Gunje u poboljšavanju njihovog općeg položaja kroz provedbu pristupačnih i inovativnih programa obuke i aktivnosti za njihovo obrazovanje i razonodu, a u skladu s ustanovljenim potrebama stanovništva”, kazala je Nejra Kadić Meškić, izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga koji je zajedno s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj osmislio projekt Edukativnog centra Gunja.
Po riječima muftije i predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, dr. Aziza ef. Hasanovića kroz centre kao što je Edukativni centar Gunja Islamska zajednica želi pokazati da su njezini centri “stjecišta novih znanja, duhovnosti, znanosti, kulture i vjere te mjesta susreta različitosti i upoznavanja”.

Glavni imam Madžlisa Gunja, Idriz ef. Bešić ustvrdio je kako već dugo vremena postoji razmišljanje da se na razini gunjanskog Madžilisa pokrenu i osmisle neki novi projekti i programi koji bi podigli razinu svijesti i obrazovanosti članova islamske zajednie ali i ostalih stanovnika Gunje.