Koalicijski sporazum Nezavisne liste Ivan Penava i Hrvatske konzervativne stranke: Spoj smo političkog iskustva i mladosti, elana i želje

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ivan Penava, predsjednik nedavno osnovane političke stranke Ivan Penava nezavisna lista, i predsjednik vukovarske podružnice Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Filip Sušac potpisali su koalicijski Sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Vukovaru. Govoreći o učinjenome u proteklom periodu Penava, koji je kandidat za gradonačelnika,  rekao je kako je razvoj Vukovara evidentan i razvija se krupnim koracima.

„Ništa od toga nije palo s neba i za svaki korak naprijed, uspjeh i projekt sami smo se borili i izborili. Sve je napravljeno uz poštenje, hrabrost, znanje, umijeće ali i nepotkupljivost i bez ijedne afere i sukoba sa zakonom. Neki od tih koraka bili su laki kao pero, a neki pak teški kao kamen“, rekao je Penava.  

Foto: Ivan Matić

Podsjetio je i na projekte koje je gradska uprava, kojoj je on na čelu, odradila proteklih godina. Spomenuo je pomoć mladim obiteljima kroz nabavku udžbenika, bilježnica, preobuke za djecu, isplate stipendije, demografske mjere koje su uvedene i slično. Istakao je i na činjenicu da su sa županije osnivačkih prava osnovnih škola prebačena na Grad što je, kako je rekao, dovelo i do rasta pedagoških standarda. U kratko je spomenuo i projekte ulaganja u sport, gospodarstvo, infrastrukturu, energetsku obnovu, gospodarstvo, kvalitetan rad gradskih tvrtki i ustanova, nacionalnim manjinama…

„Radilo se puno i puno toga smo napravili. Ipak, posebno bih istakao dva pravca rada. To su gospodarstvo, gdje smo pokazali kako je formula uspjeha – gospodarstvo, gospodarstvo i gospodarstvo, dok je drugi smjer Vukovarski vodotoranj kojega smo zatekli kao ruševinu da bi danas postao atrakcija koja se stavlja uz bok najboljima na svijetu. Građanima podnosimo račune za urađeno, a za dalje neka građani sude“, rekao je Penava.

Napomenuo je i kako je ova koalicija za izbore ali i da se svakako očekuje podrška niza drugih stranaka, udruga o pojedinaca.   

Predsjednik vukovarskog HKS-a Filip Sušac kandidat je zamjenika gradonačelnika Vukovara. On je u svome predstavljanju kazao kako će im naglasak rada biti stavljen na mlade ljude te da im je cilj zadržati ih u gradu jer oni su ti koji stvaraju i razvijaju grad i društvo.

Foto: Ivan Matić

„Pozivam sve građane da izađu na izbore ali i da prije nego odaberu za koga će glasati razmisle što je i koliko napravljeno u gradu proteklih godina. Ivan Penava u vođenju grada donosi potrebno političko iskustvo, a ja kao mlada i tehnički obrazovana osoba donosim elan, želju i tehničko znanje. Biti će to spoj mladosti i iskustva koji će doprinijeti još boljim vođenjem grada u naredne četiri godine“, kazao je Sušac.

Na potpisivanju Sporazuma bili su i aktualnih dvoje zamjenika gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček. Poznato je već kako je Mujkić kandidatkinja za zamjenicu župana dok će se u daljem radu Pavliček posvetiti vođenju HKS-a i radu u Hrvatskom saboru.

Foto: Ivan MAtić

„Prije 7 godina preuzeli smo vođenje grada koji je do tada punio stupce crne kronike, gradonačelnik se vukao po sudovima, gospodarska zona je više ličila na lovište nego na zonu, nije se ništa izdvajalo za obrtnike i poljoprivrednike kao niti demografsku obnovu. Za razliku od tada svi vidimo kako Vukovar danas izgleda. Danas je to grad kvalitetnog i ugodnog življenja, grad sa više od 1.100 novo zaposlenih, s novim stranim investitorima, proizvodnim halama, jedinstvenim demografskim mjerama u Hrvatskoj… Sve su to rezultati rada ove ekipe“, rekao je Pavliček.

Mujkić je kazala kako je se radilo puno i na raznim stranama, pri čemu su se suočavali s raznim izazovima, ali i da je sigurna u dalji kvalitetan rad i suradnju između koalicijskih partnera.