Županjci od 1. siječnja ne plaćaju više parking na području Županje

Foto: Đuro Karalić

ŽUPANJA, Odlukom gradonačelnika Županje Damira Juzbašića građani Županje od 1. siječnja 2024. godine neće plaćati parking na području grada. Preduvjet za to je da imate prebivalište na području Županje, a uz osobnu iskaznicu u prostorije županjske Čistoće vozači moraju donijeti i prometnu dozvolu vozila koje se koristi. Svi koji to naprave dobiti će besplatne parking karte s kojima će se moći besplatno parkirati u Županji. Do sada je građanima izdano oko 1800 besplatnih parking karti, a s tim poslom će se nastaviti i dalje. Svi ostali vozači će i dalje u Županji plaćati parkiranje.

Sva javna parkirališta na području Županje svrstana su u jedinstvenu parking zonu. Parkiranje u Županji naplaćuje se svakoga radnog dana i to od 7 do 19 sati kao i subotom od 7 do 12 sati. Cijena parking karte od sat vremena u Županji iznosi 0,40 eura, a vozači su imali mogućnost i da kupe dnevnu parking kartu i to po cijeni od 7,96 eura, mjesečnu po cijeni od 11,95 eura kao i godišnju po cijeni od 119,45 eura.

Još je nepoznato kako će se ova odluka odraziti na gradski proračun. Iz županjske Čistoće kažu kako će se prve projekcije znati poslije tri mjeseca. Županja je za sada jedini grad u Vukovarsko – srijemskoj županiji koji je donio ovakvu odluku, a nepoznato je ima li sličnu odluku i neki grad u okolici.