Županja: U naletu vlaka na osobni automobil teško ozlijeđen 28-godišnjak iz Štitara

Foto: varazdinski.hr

VINKOVCI, Na pružnom prijelazu u Županji jučer je došlo do naleta putničkog vlaka koji prometuje na realiciji Vinkovci-Županja, na osobni automobil “Opel Corsa” županjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak iz Štitara.

U prometnoj nesreći vozač osobnog automobila, 28-godišnjak, je teže ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u OŽB Vinkovci, a potom je zbog ozljeda opasnih po život prebačen u KBC Osijek, izjvestila je policija.

Iz policije navode kako, krećući se Vukovarskom ulicom prema Ulici J. J. Strossmayera u Županji, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge na pružnom prijelazu na kojem nema uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka niti polubranika, 28-godišnjak nije zaustavio vozilo kako bi se uvjerio da prugom ne nailazi vlak, uslijed čega je došlo do udara putničkog vlaka kojim je upravljao strojovođa, 50-godišnjak iz Nuštra.

U Gradištu u Ulici Braće Radića se dogodila prometna nesreća 2. siječnja oko 21 sat, kada je 33-godišnjak iz Županje, uslijed brzine neprilagođene osobini ceste i uvjetima vidljivosti, izgubio kontrolu nad upravljačem osobnog automobila „Opel Corsa“ županjskih registracijskih oznaka te je došlo do slijetanja osobnog automobila s državne ceste Vinkovci-Županja u lijevi odvodni kanal, a potom i udara u betonski kolni ulaz. Uslijed udara vozač je teže ozlijeđen što je konstatirao dežurni liječnik u OŽB Vinkovci, navodi policija.