Županja: otvoren Sajam zlatne niti

ŽUPANJA, Sajam Zlatne niti, na kojem će proizvode i usluge u iduća tri dana izložiti 80-ak domaćih izlagača koji se bave izradom i ponudom tradicijskih proizvoda, otvoren je u petak na Trgu kralja Tomislava u Županji u sklopu 49. šokačkog sijela koje se održava do 9. veljače pod nazivom “Idem šorom i pjevam bećarac”.

Otvarajući Sajam, koji se održava do nedjelje, predsjednik Organizacijskog odbora 49. šokačkog sijela, županjski gradonačelnik Davor Miličević rekao je kako kako je Sajam zlatne niti jedan od načina pomoći županjskom gospodarstvu, posebice obrtnicima i OPG-ovima da se predstave i prodaju vlastite proizvode.

Na prigodno opremljenim štandovima proizvode su izložili proizvođači slavonskih suhomesnatih delicija, poput kulena, kobasice i čvaraka, domaćeg pekmeza i marmelade, slavonskih kolača, meda, likera i rakije te suvenira, narodnih nošnji i ostalih rukotvorina.

Direktor Turističke zajednice Županje Mirko Bačić podsjetio je kako je sajam Zlatne niti iznikao iz Ceste zlatne niti, projekta u sklopu kojega je osmišljena tematska ruta od 60 kilometara kroz deset mjesta u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

“Želja nam je ovaj dio Slavonije učiniti još prepoznatljivijim i privlačnijim domaćim i stranim turistima, a Sajam zlatne niti samo je jedan od pokušaja koje činimo u tome smjeru”, rekao je Bačić dodajući sve posjetitelje Sajma očekuje raznovrsna ponuda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), obrta, domaćih radinosti, udruga i drugih predstavnika seoskog turizma.

PRESS 032