Župan Galić primio japansku veleposlanicu Misako Kaji

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Župan Božo Galić primio je danas u Vukovaru u nastupni posjet veleposlanicu  Japana u Republici Hrvatskoj, Misako Kaji upoznavši je s aktualnom političkom, gospodarskom i kulturnom situacijom na području županije, izvjestili su iz Ureda župana. 

Župan je ovom prigodom još jednom zahvalio Japanskom veleposlanstvu za svu pomoć koju su pružili u poslijeratnom periodu, a osobito u području razminiranja u našoj županiji, te je istaknuo kako Vukovarsko-srijemska županija ima veliki razvojni potencijal, jer je područje pogodno za razvoj poljoprivrede, drvne industrije  i ruralnog turizma.

Veleposlanica Kaji izrazila je zainteresiranost za produbljivanje prijateljskih odnosa te naglasila orijentiranost na razmjenu studenata i suradnju na području kulture. 

Zaključeno je kako će kroz daljnje zajedničke kontakte nastojati proširiti svekoliki oblici suradnje, posebno u području gospodarstva s naglaskom na poljoprivredu, kulturu, turizam i sport ali i u drugim segmentima. 

Uz župana Galića, razgovorima su nazočili direktor Centra kompetencija Ivan Ambroš zamjenik direktora Agro-klastera Željko Cirba te viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove Krunoslav Srpak.

U sklopu posjeta japanske veleposlanice Kaji u popodnevnim satima predviđeno je otvaranje izložbe „NINGYO – umjetnost i ljepota japanskih lutaka“ u Gradskom muzeju Vukovar. Ova izložba plod je suradnje Veleposlanstva Japana, Japanske fondacije i Gradskog muzeja Vukovar, a otvaranju izložbe nazočit će i župan Božo Galić, navodi se u priopćenju.