Župan Dekanić primio autore najboljeg jednominutnog filma u Hrvatskoj

Foto: VSŽ

Župan Damir Dekanić, danas je u Vinkovcima primio Saula Tikvića, Davorina Krešića i Dunju Šaran, autore najboljeg jednominutnog filma u Hrvatskoj.

„Oduševljen sam njihovim filmom! Njihova energija, simpatija i ljubav koju imaju prema svome kraju, dotaknula je mnoge, pa tako i mene. Film me podsjetio na dane fakulteta, kada si daleko od svog doma i čekaš taj trenutak kada ćeš ići kući i ponovno se buditi u svome domu, svojoj lijepoj Slavoniji. Izbor kadrova filma, tekst i narativ, sve je odrađeno vrhunski i vjerujem kako će dotaknuti i one ljude koji su otišli iz Slavonije i na neki način potaknuti ih da se vrate.“, izjavio je župan Damir Dekanić

Također je ocijenio kako je njegov cilj kao župana stvoriti bolje uvijete za zapošljavanje, a samim time bolji život u županiji.

Projektom Večernjeg lista Moja.hr, pod sloganom „Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“, 20 županija i Grad Zagreb odabrali su predstavnike koji su kreirali video u trajanju od jedne minute, a koji se temelje na osobama, običajima, svakodnevnim događajima, prirodi i sličnom.

„Jako je teško u jednoj minuti prikazati sve ljepote naše Slavonije. Nije nam bilo u cilju pokazati neke znamenitosti županije, nego reći zašto je ova županija naša, zbog čega smo tu i zbog čega smo odlučili ostati ovdje. Imao sam četiri svoja favorita koja sam daleko ispred nas stavio, ali suci su to drugačije vidjeli. Jednom kad prespavate ovdje i jednom kad dođete, uvijek ćete se vratiti. To je nekakva čarolija.“, rekao je Vinkovčanin Saul Tikvić ističući da su u pripremi nove ideje i projekti.