Župan Dekanić na sastanku slavonskih župana sa hrvatskim europarlamentarcima u Bruxellesu

Foto: VSŽ

U sklopu Europskog tjedna regija župan Vukovarsko – srijemske županije, Damir Dekanić nazočio je danas sastanku župana s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu. Tom prigodom je skrenuo pozornost zastupnicima na teme koje su našoj županiji prioritet, a prvenstveno su to demografija, energetika, šumarstvo i poljoprivreda, priopćili su iz Vukovarsko-srijemske županije.

Često smo nezadovoljni što liječimo posljedice, a bio bih puno sretniji da ih zapravo preveniramo te smatram da nam vi kao zastupnici u tome možete pomoći”, kazao je župan Dekanić.

“U Vukovarsko- srijemskoj županiji dominantna je tema demografija zbog velikog odlijeva stanovnika s toga područja, a ukoliko se nastave demografski takvi trendovi vrlo skoro nećemo imati o kome brinuti – ne samo u Vukovarsko -srijemskoj županiji nego i u cijeloj Slavoniji”, upozorio je Dekanić.

Na sastanku s županima sudjelovali su svi hrvatski europarlamentarci osim Mislava Kolakušića i Ivana Vilibora Sinčića, dok se slavonskim županima na sastanku pridružio i župan Dubrovačko -neretvanske županije Nikola Dobroslavić.