Župan Božo Galić posjetio Općinu Jarmina

Foto: VSŽ

JARMINA, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, posjetio je danas Općinu Jarmina gdje je s predsjednikom Općinskog vijeća Dragutinom Culijem razgovarao o projektima koji su u realizaciji u tom mjestu, izvjestili su iz županijske uprave.

Riječ je o projektu izgradnje dječjeg vrtića u vrijednosti 7,5 milijuna kuna, unutarnjem uređenju Doma kulture – kino dvorane u vrijednosti 350.000 kuna, kao i Doma hrvatskih branitelja u vrijednosti 350.000 kuna, te završnoj fazi postavljanja Pametne ploče u naselju.

Od planiranih aktivnosti istaknuti su radovi na pripremi gradnje nogostupa u ulici Ivana Zajca – izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te III. fazi završetka ulice Ivana Zajca, sanaciji ulice J. J. Strossmayera sa cijelom infrastrukturom, dogradnji rasvjete u naselju, uspostavi širokopojasnog interneta, navodi se u priopćenju.

Župan Galić je naveo kako će Vukovarsko-srijemska županija nastaviti pomagati u realizaciji projekata Općine Jarmina koja je, kako je kazao, na vrijeme krenula sa pripremom projekta tehničke dokumentacije i bila je spremna za EU fondove koji su na raspolaganju svim našim jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Uz župana Galića, sastanku je sudjelovao i direktor Centra kompetencija Ivan Ambroš.

„Mogu reći kako smo izuzetno zadovoljni sa navedenim aktivnostima te istaknuti kako je upravo Općina Jarmina dobar primjer pravovremene pripreme projekata tako da je sada veliki broj projekata u provedbi koji je financiran s sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, sredstvima iz Programa ruralnog razvoja i kroz druge EU fondove“, kazao je Ambroš.

Predsjednik Vijeća Culi izrazio je zadovoljstvo s priljevom sredstava s kojima se mogu planirati i realizirati projekti.

„ Projekti nisu stali ni u vrijeme koronakrize već su nastavljeni smanjenim intenzitetom. Neki su pri kraju a neki su započeli. Najznačajniji projekt je izgradnja vrtića kapaciteta za 50 djece vrtićke dobi, zatim je tu i sanacija Strossmayerove ulice te završetak ulice Ivana Zajca. Potpisan je Ugovor o pripremi i realizaciji projekta aglomeracije „Vinkovci III“ kojom je obuhvaćena i Općina Jarmina. Riječ je o projektu izgradnje kanalizacije za Općinu Jarmina. Razgovarali smo i o drugim projektima te zahvaljujemo županu Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji na namjenskim financijskim sredstvima u iznosu od 350.000 kuna koja puno znače za proračun Općine Jarmina u ova teška vremena i koja se mogu iskoristiti za infrastrukturne projekte”, kazao je Dragutin Culi.