Zoran Milanović najavio kandidaturu za premijera Vlade RH, biti će neovisan kandidat SDP-a

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, Poslije odluke da će se parlamentarni izbori održati u srijedu, 17. travnja, predsjednik RH Zoran Milanović još jednom je šokirao građane Hrvatske. Naime, on i predsjednik SDP-a Peđa Grbin najavili su kako će kandidat koalicije stranaka, kojoj je na čelu SDP, biti Zoran Milanović. Kako Milanović obnaša dužnost predsjednika, a to misli raditi od izborne pobjede kako je najavio, on će biti neovisan kandidat.

Na konferenciji za novinare Milanović je rekao kako ga je na tu odluku natjerao namet „stanovitog Turudića“. Poručio je da u životima svakoga od nas postoje trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora kada treba prestati biti normalo i uobičajeno te je obećao odlučnu i čistu vlast. Poručio je i kako će lopove, ugnjetavače i njihove pomagače izbaciti te rekao da se sa njim zna na čemu smo. Kazao je i kako se on i njegovi suradnici u vlasti nisu ogriješili i da to neće niti napraviti. Prema njegovim riječima od razlika je veća vjera i snaga da možemo raditi zajedno te poručio kako rijeke pravde dolaze, izlit će se na proljeće i da ćemo živjeti u jednoj boljoj, pravednijoj Hrvatskoj.

“Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”, napisao je Milanović kasnije u svojoj Facebook objavi.