Zbog prometne nesreće koju je skrivio završio u zatvoru 47 dana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijska istraga inspektora za droge kriminalističke policije rezultirala je pretragom doma i automobila 36-godišnjaka iz Borova koja je izvršena u četvrtak temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru. Policijski službenici su tom prilikom pronašli oko 917 grama opojne droge speed i 16 grama opojne droge marihuana te novčana sredstva u različitim valutama u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna u kunskoj protuvrijednosti. Pronađeni predmeti su oduzeti, a 36-godišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, te će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom iz Marinaca utvrđena je sumnja kako je u razdoblju od 27. siječnja do 10. ožujka 2020. godine u više navrata s bankovnog računa drugog 19-godišnjaka iz Marinaca neovlašteno uplatio nekoliko tisuća kuna na račun otvoren u kladionici tvrtke iz Dugopolja. Protiv 19-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Računalna prijevara“ Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom iz Vinkovaca, utvrđena je sumnja kako je 14. ožujka provalio u obiteljsku kuću u Požeškoj ulici u Vinkovcima te otuđio novac i nakit, čime je oštetio 29-godišnjeg vlasnika za iznos od više tisuća kuna. Uz kaznenu prijavu, 19. ožujka je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Orolik) te tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Tovarnik).

Policija je izdvojila postupanje prema 34-godišnjem vozaču, hrvatskom državljaninu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji 17. ožujka u 19,35 sati, upravljajući osobnim automobilom BiH registracijskih oznaka, u neposrednoj blizini obilježenog pješačkog prijelaza uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste i gustoći prometa, udara u drugi osobni automobil županjskih registracijskih oznaka, a koji se prethodno zaustavio ispred pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vozilima nastala materijalna šteta. Potom 34-godišnjak napušta mjesto događaja prometne nesreće, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je uzrokovao prometnu nesreću. Policijski službenici su ubrzo zatekli vozilo i 34-godišnjeg vozača u Ulici V. Bukovca u Županji, te ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu utvrdili kako je 34-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (1,52 g/kg). Uhićen je i smješten u posebne prostorije uz naredbu do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Jučer, 18. ožujka, u Općinskom sudu Vinkovci, Stalna služba u Županji, proveden je žurni prekršajni postupak kojim je vozaču izrečena novčana kazna koju je bio dužan platiti odmah i zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u vremenu od tri mjeseca. S obzirom da novčanu kaznu nije platio, Sud ju je zamijenio kaznom zatvora u trajanju od 47 dana, te je 34-godišnjak prepraćen u Zatvor u Osijeku