Zbog fizičkog napada u Vukovaru 27-godišnjaku određen istražni zatvor od mjesec dana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju. Policija ga sumnjiči da je nedjelju 20. rujna oko 0,20 sati ispred ugostiteljskog objekta u Ulici slobode u Vukovaru tjelesno napao 36-godišnjaka i 31-godišnjaka koji su pritom lakše ozlijeđeni. Nakon kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak je jučer, 21. rujna, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, a potom je odveden u Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru gdje mu je Rješenjem suda određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. U 1,00 sat 22. rujna 27-godišnjak je predan u Zatvor u Osijeku. Za drugim osobama za koje se sumnja da su supočinitelji ovog djela, a čiji identitet je policiji poznat, raspisana je tjeralica. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

U ponedjeljak, oko 13 sati, na oranici u Rokovcima izbio je požar na kombajnu kojim je u tom trenutku upravljao vlasnik, 66-godišnjak iz Rokovaca. Požar su lokalizirali i ugasili pripadnici JVP Vinkovci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara obavili očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok požara pregrijavanje motora i širenje topline na električne instalacije. Procijenjena materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. O događaju slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu Vinkovci.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar).