Završna konferencija projekta “Učlani se u Klub za zapošljavanje”

VUKOVAR, Završna konferencija projekta “Učlani se u Klub za zapošljavanje – Napravi korak naprijed u traženju posla” koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) Područni ured Vukovar u partnerstvu s HZZ Područnim uredom Vinkovci, Veleučilištem Lavoslava Ružičke u Vukovaru i Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije “Hrast”, održana je u četvrtak u Vukovaru te je izraženo zadovoljstvo postignutim rezutatima.

“Zadovoljni smo rezultatima projekta. Ciljane skupine su visokoobrazovane osobe do 35 godina starosti i dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu pronašle posao niti godinu dana nakon osposobljavanja ili prekvalifikacije. Takvih je osoba bilo 70. Sam Klub za zapošljavanje prošlo je 57 osoba, a 37 posto ih se uključilo na tržište rada, odnosno dobilo je posao ili se uključilo na stručno osposobljavanje, što je iznad prosjeka europskih gradova koji iznosi do 30 posto”, kazala je predstojnica vukovarskog Zavoda za zapošljavanje Jasna Kolar.

Kroz Klub su prošli i studenti završnih godina studija Veleučilišta Lavoslava Ružičke kako bi po završetku studija što prije pronašli posao.

ĐURKO KARALIĆ