Završio 24. Festival glumca, trijumf Gavelle s predstavom “Kao na nebu”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Najboljom predstavom u subotu završenog 24. Festivala glumca čiji je domaćin bio grad Vinkovci proglašena je predstava „Kao na nebu“ Raya Pollaka u režiji Renea Medvešeka i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Eciji Ojdanić za ulogu Suzane u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba i Miji Krajcar za ulogu Pepeljuge u predstavi „I živjele su sretno“  Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković i produkciji Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Nagradu za naboljeg glumca, koja također nosi ime Fabijana Šovagovića, dobili su  Vinko Kraljević za ulogu Branka u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba i Željko Königsknecht za ulogu Gospodina Jurića u predstavi „Traži se novi suprug“  Mire Gavrana u režiji Željka Königsknecht i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Nagrada Ivo Fici za mladu žensku ili mušku glumicu do 28 godina pripala je Aneti Matulić za ulogu Tihane u predstavi „Cabaret Splićanke“ Ivana Lea Lema u produkciji Gradskog kazališta mladih Split dok je nagrada Nevenka Filipović za najbolje ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu ili mlade pripao ansamblu predstave „Bijeli jelen“ Vladimira Nazora u režiji Tamare Kučinović i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.