Završena rekonstrukcija vodovodne mreže u Borovu naselju

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, U vukovarskoj četvrti Borovo naselje završena je rekonstrukcija vodovodne mreže. Tijekom 2021. godine ugovoreni su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa, Nikole Perlića, Rudolfa Perešina te dijelu Sportske ulice. U navedenim ulicama rekonstruirano je 1,5 kilometara vodovodne mreže, odnosno ugradnjom novog cjevovoda zamijenjen je onaj dotrajali te su u ulicama Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa i Nikole Perlića u potpunosti sanirani kolnici.

„Radi se o rekonstrukciji vodovodne mreže sa svim priključcima i prespojima. Riječ je o zamjeni cjevovoda koji datira još iz 1939. godine, tzv. Batinom cjevovodu. Ovom rekonstrukcijom uvelike se utječe na gubitke u vodoopskrbnom sustavu te kvalitetu isporuke vodnih usluga“, rekao je direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov.

Najavio je kako je trenutno u fazi razvoj nacionalnog plana i oporavka na koji će vukovarski Vodovod aplicirati projekte kojim će se sanirati i dio vodovodne mreže na Sajmištu, Mitnici i ostalim distributivnim područjima poput Općine Tompojevci te Mikluševci.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja, tvrtke Komunalac d.o.o. Vukovar i Mario d.o.o., a ukupna vrijednost izvedenih radova viša je od 2,7 milijuna kuna.