Završen PRO 3×3 Tour košarkaški turnir u Vinkovcima

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Finalnom utakmicom, u kojoj je ekipa „3×3 Prointer Inving“ pobijedila ekipu „Aluplastik Živinice“ rezultatom 21:16, završen je PRO 3×3 Tour košarkaški turnir. Bio je to peti turnir u nizu prvenstva koje će se završiti krajem kolovoza turnirom u Puli koji će okupiti najbolje momčadi sa deset prethodno odigranih turnira. Natjecanje u Vinkovcima okupilo je deset momčadi koje su u petak razigravale po skupinama, dok je subota bila rezervirana za veliko finale.

Uz obilje atraktivnih poteza i koševa posebno raduje činjenica da je turnir u Vinkovcima okupio veliki broj gledatelja tako da su tribine improviziranog košarkaškog igrališta na parkiralištu Hotela Slavonija bile prepune ljubitelja košarke. Uz same ekipe organizirano je i natjecanje među gledateljima u pogađanju trojki u kojem je najbolji bio Jakov Vujava. Kako i priliči povijesti Vinkovaca na terenu su se mogli vidjeti i Rimljani, a upriličena je i bakljada. Sve to pratio je direktan prijenos na sportskom televizijskom kanalu Sport klub.

“Odličan je turnir, organizacija stvarno na vrhunskom nivou, publika je sportska. Ugodno smo se osjećali u Vinkovcima i gledat ćemo da ispoštujemo svaki sljedeći turnir koji se ovdje bude održavao. Konkurencija je bila iznimno jaka što je iznjedrilo tri do četiri jako dobre momčadi”, rekao je Stefan Milošević koji je proglašen za najboljeg igrača turnira (MVP) inače igrača ekipe „3×3 Prointer Invinga“.

Na turniru je bio i ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija koji je rekao kako ga posebno veseli velika posjećenost i pune tribine.

“Košarka 3×3 brzorastući je sport koji ima perspektivu, a u konačnici radi se o olimpijskom sportu i nama je u ministarstvu izrazito drago što su se našli entuzijasti koji su zajedno s Hrvatskim košarkaškim savezom pokrenuli ovu cjelokupnu priču”rekao je Šamija.

Dodao je i kako je cilj ovoga i sličnih događanja popularizacija novog olimpijskog sporta te vratiti basket na vinkovačke ulice koji je nekada bio jedan od najpopularnijih sportova u gradu.

“Očekivao sam da će biti spektakl jer Vinkovci su željni košarke i sporta, ali i atraktivne zabave. Vjerujem da smo probudili uspavani košarkaški grad te da će nakon ovoga turnira naša sportska igrališta ponovno biti puna košarkaškim ekipama i da ćemo ulicama grada čuti zvukove lopte, obruča i mrežice. Veliko hvala i Sport klubu jer smo u ova dva dana imali više od deset sati direktnog prijenosa Vinkovaca i ovog sportskog događaja. Naša publika je predivna, a organizatori su napomenuli kako do sada nigdje nisu imali ovako vatrenu publiku i navijanje. Zato im neizmjerno hvala. Zahvalio bih se i svim našim sponzorima, ali i volonterima jer bez njih bi ovakav spektakl bilo teško organizirati”, rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.