Zavodu za hitnu medicinu predana 3 nova vozila

Foto: vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić predao je županijskom Zavodu za hitnu medicinu 3 nova vozila za hitnu medicinsku pomoć.

„S ponosom mogu reći kako je služba Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije primjer kako takve službe trebaju biti ustrojene i djelovati“, rekao je Dekanić napominjući kako vrijednost vozila iznosi 1,7 milijuna kuna te da je njihova nabavka financirana u cijelosti iz decentraliziranih sredstava.

Predstavljajući županijski Zavod za hitnu medicinu ravnatelj Mato Matić podsjetio je kako je ustrojavanje Zavoda započelo još 2011. godine te da su tada preuzeli 55 djelatnika i 4 stara vozila u ispostavama u Vukovaru, Vinkovcima i Županji.

„Ova 3 nova vozila značiti će pacijentima dodatnu sigurnost i udobnost. Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije danas ima 6 ispostava sa 7 timova i potpuno opremljene prostore. Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu u Vinkovcima otvorena 2020. godine, u Vukovaru ove godine. U planu je i izgradnja zgrade Zavoda u Županji. Na području Vukovarsko – srijemske županije mjesečno imamo više od tisuću intervencija timova hitne pomoći“, rekao je Matić predstavljajući rad Zavoda.

Primopredaji novih vozila nazočila je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba – Bujević.