Zaposleno 15 Vukovaraca kroz program Javnih radova

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi Grad Vukovar zaposlio je 15 Vukovaraca putem programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara.

“Od 2017. godine provodimo program koji ima višestrukih koristi za našu zajednicu. Iako vremenski ograničena, ova mjera ima veliki značaj za naše sugrađane koji teže pronalaze zaposlenje, a doprinos je vidljiv i u našoj okolini jer djelatnici programa zajedno s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo svojim radom uljepšavaju ulice našega grada”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar dala je istaknuti kako je Grad Vukovar u vremenu provođenja mjere do sada angažirao 355 osoba iz evidencije nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

“U tu svrhu utrošeno je 1,1 milijun eura, a ova mjera prvenstveno je namijenjena jedinicima lokalne samouprave i organizacijama civilnog društva te ona mora imati obilježje društveno korisnog rada. Prednost uvijek imaju programi iz područja komunalne djelatnosti, socijalne skrbi te edukacije. Program Grada Vukovara je i ove godine ispunio uvjete za provođenje mjere i ostvario dovoljan broj bodova”, rekla je predstojnica HZZO, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar.

Dodala je kako je sukladno programu Europske unije, koji je posebno usmjeren na dugotrajno nezaposlene osobe, postoji mogućnost za dodatnim zapošljavanjima u ovom pogledu, a s obzirom kako je cilj aktivacija osoba koje su duže vrijeme na evidenciji zavoda te njihovo uključivanje u mjere aktivne politike zapošljavanja.

Program Javnog rada trajat će 6 mjeseci u razdoblju od 17. travnja 2023. do 16. listopada 2023. godine. Zaposlenje 7 osoba biti će 100% financirano od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a 8 osoba 50% Zavod, 50% Grad Vukovar. Djelatnici programa Javnih radova radit će na uređenju okoliša na području grada Vukovara. Ukupna vrijednost programa Javni radovi iznosi 64.800 eura.