Započinje realizacija projekta Adica, gradi se šetnica od drveta i adrenalinski park

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovore o izvođenju radova u okviru projekta Adica, s izvođačima radova tvrtkama Planum građenje d.o.o. i Vodoprivreda Vinkovci d.d.

“Projekt uređenja Adice dio je Intervencijskog plana Grada Vukovara te je jedan od kapitalnih projekata. Drago mi je da nakon što smo se našli u situaciji gdje se prethodno odabrani izvođač radova našao u problemima nastavljamo projekt te da smo uspjeli premostiti tu situaciju, raspisati novu javnu nabavu te da danas svjedočimo ovome činu potpisivanja ugovora s tvrtkama s kojima smo do sada dobro surađivali”, rekao je Penava.

Dodao je kako radovi započinju ubrzo, a rok za njihovo izvođenje je 9 mjeseci od dana uvođenja u posao. Voditelj projekta Igor Antolović podsjetio je kako će se projektom izgraditi šetnica od drveta uz rijeku Vuku u dužini jednog kilometra, a prostirat će se od početka park-šume Adica do mosta kod crkve Svete Petke te će imati odvojke prema lijevoj i desnoj obali Vuke. Uz šetnicu, Adica će postati bogatija i za sportsko-zabavni adrenalinski park koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona, stijene za penjanje visine 20 metara i zip-linea dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku.

Vrijednost radova izgradnje šetnice uz Vuku je 3.434.036,83 eura (s PDV-om) te 2.178.377,14 eura (s PDV-om) za adrenalinski park. Iz Europskih fondova za projekt Adica osigurano je 3.664.515,56 eura, iz gradskog proračuna 1.406.806,00 eura, a projekt je sufinanciran i sredstvima Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u visini 504.346,00 eura.