Započinje organizacija jednodnevnih izleta za vukovarske umirovljenike

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarski umirovljenici i ove godine moći će, u organizaciji Grada Vukovara, ići na organizirane jednodnevne izlete u Bizovačke toplice. Za tu namjenu Grad vukovar je u proračunu osigurao 100.000 kuna, a kako je rečeno očekuje se kako će ovu pogodnost iskoristiti oko 2.000 umirovljenika. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je  kako jednodnevni izleti umirovljenika započinju 10. srpnja i da će trajati sve do 4. rujna.

„Izleti će biti organizirani svakoga utorka kada će 200-ak umirovljenika, u četiri autobusa, i9ći u Bizovačke toplice. I na ovaj način želimo pokazati kako pridajemo posebnu važnost starijim i nemoćnim osobama i da im želimo povećati kvalitetu života“, rekao je Penava.

Grad u cijelosti plaća prijevoz umirovljenika do Bizovca dok će svaki od umirovljenika, koji se odluči na izlet, u cijeni ulaznice participirati sa po 10 kuna. Prošle godine je na izlete u Bizovačke toplice putovalo 1660 vukovarskih umirovljenika.

 Svi zainteresirani za odlazak na jednodnevne izlete mogu se prijaviti svakoga dana u vremenu od 9-12 sati u Vili Fatma, u Ulici 204. Vukovarske brigade, uz predočenje osobne iskaznice i odreska od mirovine.

 

Tajnik Hrvatske udruge umi umirovljenika i invalida grada Vukovara Mirko Varga rekao je kako su vukovarski umirovljenici iznimno zainteresirani za ove izlete te da im je radi zdravlja važno da se kupaju u termalnoj vodi i mineralnim bazenima.