Započeli radovi na uređenju obala Bosuta u središtu grada kroz koje će Vinkovci dobiti i riječno pristanište

Ilustracija: Grad Vinkovci

Hrvatske vode započele su s radovima uređenja obala rijeke Bosut u središtu Vinkovaca, kod starog mosta, a kada budu gotovi Vinkovčani će dobiti širu šetnicu od sadašnje dok će na desnoj obali biti izgrađeno riječno pristanište za čamce i druga plovila.

„Bosut kroz Vinkovce prolazi u duljini od oko 8 kilometara. Postojeća obaloutvrda je rađena davnih 70-ih godina prošlog stoljeća i s obzirom na odmak od nekih 45 godina definitivno je došlo do potrebe za uređenjem i sanacijom određenih oštećenih dijelova. Dužina koja je predviđena za sanaciju iznosi 650 metara na lijevoj obali Bosuta i nešto manje na desnoj obali”, pojasnio je voditelj Ispostave Hrvatskih voda u Vinkovcima, Emil Ereš.

„Želimo zahvaliti Hrvatskim vodama što su prepoznali i Bosut, ali i Vinkovce jer ćemo dobiti lijepo uređen centar grada. Volimo se hvaliti da je naš grad na ovoj našoj prekrasnoj rijeci, a sada ovim uređenjem i u konačnici, kada na desnoj obali, kako planiramo, bude uređeno jedno pristanište, Bosut će u Vinkovcima imati jednu sasvim novu dimenziju”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.