Započela ljetna škola kajaka i kanua

VUKOVAR, U organizaciji Kajak kanu kluba „Vukovar“, koji je započeo s radom, započela je i besplatna ljetna škola kajaka i kanua za učenike od 5. do. 8. razreda osnovnih škola. Prema riječima Igora Gojića, trenera i višestrukog europskog i svjetskog  prvaka u spustu na divljim vodama, klub je prvoga dana škole primio 15 polaznika koji su se upoznali sa ovim sportom i osnovama treninga.

„Djeci smo objasnili što su to zapravo kajak i kanu te smo im naveli discipline ovog sporta. Upoznali smo ih sa opremom kao i tehnikama veslanja. Održali smo i probno veslanje na Dunavu što ih je oduševilo“, rekao je Gojić.

Najavio je i kako će nakon ljetne škole i provedene osnovne faze upoznavanja sa kajakom i kanuom uslijediti druga faza uvođenja pojedinca u sport i u disciplinu koja bi svakom od njih odgovarala. Na kraju je plan započeti i s natjecateljskim dijelom. Cilj novonastalog kluba je upoznati grad Vukovar sa ovom vrstom sporta, privući što više osnovnoškolaca, srednjoškolaca i njihovih roditelja kako bi pobliže uvidjeli mogućnosti koje se pružaju, ne samo kao vrhunskog sporta, odricanja i napora nego i rekreacije te zdravog načina života.

Sve informacije o daljnjem radu kluba možete saznati na facebook stranici Kajak kanu klub Vukovar ili na broj telefona 098 609 788.

IVAN MATIĆ