Započela izgradnja državne ceste Otok-Slakovci

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorio je u četvrtak radove na izgradnji ceste između Otoka i Slakovaca, duljine 8,7 kilometara čijom izgradnjom će biti dovršena Šokačka magistrala kao najkraći prometni pravac koji otočki kraj povezuje s autocestom Zagreb-Lipovac.

 “Izradnjom ove prometnice nećemo pomoći samo Otoku nego i gradu Vukovaru jer ćemo Vukovarcima skratiti put do autoceste i time ćemo značajno olakšati samo prometno komuniciranje u Vukovarsko-srijemskoj županiji”, kazao je ministar Oleg Butković.

Slično razmišlja i otočki gradonačelnik Josip Šarić rekavši kako je riječ o prometnici „koja se gradi još od 1994. godine“.

„Na našu sramotu, rekao bih ali ove došao je na red i taj posao. Nažalost, do sada nije bilo dovoljno razumjevanja i podrške, a danas svjedočimo kako radovi ipak započinju“, kazao je Šarić rekavši kako će izgradnja državne ceste Otok-Slakovci koštati oko 20 milijuna kuna.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i župan Božo Galić rekavši kako je Šokačka magistrala vrlo bitna za Vukovarsko-srijemsku županiju jer povezuje njezina rubna područja. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Šarić poručio je kako se užurbano traže i načini za početak radova na tzv. Srijemskoj graničnoj transferzali kojom bi se grad Ilok povezao s autocestom Zagreb-Lipovac.

Nakon otvaranja radova ministar Oleg Butković i suradnici nazočni su bili u u otočkoj gradskoj upravi prezentaciji planova za izgradnju županijske ceste Otok–Bošnjaci.