Započela biciklistička karavana Vukovar – Ljubljana, potpisana i Povelja o prijateljstvu

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Međunarodnog dana priznanja neovisnosti Hrvatske i Ljubljanje danas je iz Vukovara krenula biciklistička karavana nazvan Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana. U karavani sudjeluje 36 biciklista koji će put od 500 kilometara proći za tri dana. Tim povodom su dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček i predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana Petar Antunović, koji je i organizator projekta, potpisali Povelju prijateljstva između Grada Vukovara i Društva.

„Povelja prijateljstva potpisana je sa svim gradovima kojim prolazi Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana. Radi se o 11 hrvatskih i 4 slovenska grada. Zahvaljujem se gradonačelnicima što su omogućili ovu tradiciju održati i nadam se da ćemo je svi zajedno prenijeti na mlađe generacije”, rekao je tom prilikom Antunović.

Dogradonačelnik Pavliček kazao je kako se na ovaj način označava dugogodišnje prijateljstvo između Hrvatskog društva Ljubljana i Grada Vukovara.

„Potpisana Povelja je i potvrda da Vukovar ima prijatelje i izvan Hrvatske i pokazatelj je prijateljske suradnje dva grada“, rekao je Pavliček.

IVAN MATIĆ