Vukovarskom Vodovodu uručena vozila vrijedna 4,3 milijuna kuna

VUKOVAR, Tvrtka Vodovod grada Vukovara bogatija je za sedam vozila nabavljenih u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara“. Riječ je o specijalnim, radnim  i transportnim vozilima ukupne vrijednosti 4,3 milijuna kuna koja su direktorici tvrtke Milici Zebec svečano predana ispred gradske uprave Grada Vukovara.

“Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara“ najveći je infrastrukturni projekt u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan gotovo 362 milijuna kuna, a Europska unija sufinancira provedbu ovog projekta s više od 70 posto iznosa”, kazala je direktorica Vodovoda grada Vukovara Milica Zebec.

Po njezinim riječima, nakon što do kraja 2017. godine projekt završi, očekuje se da će pokrivenost sustavom odvodnje na području Grada Vukovara i općina Borovo, Bogdanovci i Trpinja narasti na visokih 96 posto a sustavom vodoopskrbe na 97 posto.

Na svečanosti primopredaje, uz gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, direktoricu Vodovoda grada Vukovara i direktore tvrtki isporučitelja vozila, nazočni su bili i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

“Zadovoljni smo suradnjom sa Hrvatskim vodama koje, osim u Vukovaru, provode i velike projekte na području Županje, Iloka i Otoka i drugim dijelovima županije. Riječ je o puno projekta s puno novca iz EU fondova”, kazao je župan Galić.

Po riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića to javno poduzeće će u ovoj godini na području Vukovarsko-srijemske županije investirati rekordnih 100 milijuna kuna iz EU fondova.

“Pozivam i dalje, i radimo na tome da ovakvih projekata bude što više jer naprosto trendovi oko nas su jako loši i puno ovakvih koraka treba napraviti kako bi se loši trendovi okrenuli i ljudi se počeli vraćati u Vukovar i druga mjesta odakle su se iselili u potrazi za boljom budućnosti”, kazao je gradonačelnik Ivan Penava.

Nakon svečanosti ispred gradske uprave, župan Božo Galić i Zoran Đuroković razgovarali su u Palači Srijem o ulaganjima Hrvatskih voda u projekte na području Vukovarsko-srijemske županije.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić