Vukovarskim umirovljenicima jednokratna naknada od po 40 eura

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Grad Vukovar nastavlja s provođenjem mjere „Grad koji brine“ kojom jednokratnom novčanom naknadom pomaže vukovarske umirovljenike.

“Putem ove mjere Grad Vukovar će isplatiti jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 40 eura umirovljenicima s prebivalištem na području Vukovara, čija mirovinska primanja ne prelaze 400 eura. Pravo će ostvariti preko 4.100 vukovarskih umirovljenika (sukladno popisu HZMO-a)”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je kako je mjera „Grad koji brine“ uvedena 2021. godine, a uslijed inflacije Grad Vukovar je ove godine odlučio povećati cenzus (ranije su pravo na naknadu imali umirovljenici s mirovinskim primanjima do 2.500,00 kuna, a sada to pravo ostvaruju umirovljenici s mirovinskim primanjima do 400 eura, odnosno 3.013,80 kuna), tako da je u odnosu na prošlu godinu broj korisnika koji imaju pravo na naknadu uvećan za oko 1.200.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac rekao je kako će se isplata novčane naknade obavljati u poslovnici FINA-e od 27. ožujka do 31. svibnja 2023., a umirovljenici koji nisu na popisu HZMO-a, a ostvaruju pravo, dužni su podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru zaključno s 25. svibnja.