Vukovarski maturanti Quadrillom i zabavom obilježili kraj srednje škole

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarski maturanti i ove godine su završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja obilježili okupljanjem u središtu grada i izvođenjem plesa Quadrilla. U izvedbi plesa sudjelovali su maturanti iz četiri srednje škole s područja grada Vukovara – Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle, Ekonomska škola Vukovar te Strukovna škola Marko Babić Vukovar.

„Iznimno me raduje što i ove godine naši maturanti izvode Quadrillu i tako pridonose održavanju ove lijepe tradicije. Svima im želim puno uspjeha i dakako, da ostankom u Vukovaru svojim znanjem, trudom i radom doprinose zajednici u kojoj žive, a na nama je da im osiguramo sve potrebne i adekvatne uvjete kako bi ovdje ostvarili ono što si priželjkuju”, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Zahvalio je gradskom društvu Crvenog križa Vukovar koji je za maturante osigurao doručak za okrjepu, kao i Vijeću za prevenciju Grada Vukovara koji je održao edukativne aktivnosti s ciljem izgradnje tolerancije i nenasilja.

Grad Vukovar za projekt „Norijada 2019.” iz Proračuna je izdvojio 60.000 kuna te je osim obuke plesa osigurao prigodne majice i kišobrane za maturante. Maturante je u glazbenome dijelu zabavila glazbena grupa Pravila igre.