Vukovarski lionsi i gimnazijalci sadili lipe uz Vuku

Foto: Lions klub Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar na šetnici uz rijeku Vuku ovoga vikenda zasađeno je deset novih lipa. Vukovarskim lionsima u ovoj akciji pridružili su se i učenici 4.b razreda Gimnazije Vukovar. Iz Lions kluba podsjećaju kako su učenici sudjelovali i u prvoj akciji prilikom koje je zasađeno oko 258 sadnica lipe te je ovo područje nazvano Aleja Lionsa.

„Gimnazija Vukovar ima status Eko škole i organiziramo razne akcije u kojima potičemo naše učenike da razvijaju ekološku svijest te da postanu odgovorni građani našega društva. Ovakvim akcijama se rado odazivamo i želimo pokazati mladim ljudima da se uz malo truda može učiniti svoj grad ljepšim i boljim mjestom za život. Sigurna sam da će ove mlade generacije vratiti Vukovaru onaj sjaj koji je imao i prije rata. Zahvaljujući lionsima ova će Aleja uz Vuku biti predivno mjesto za šetnju i druženje“, rekla je nakon provedene akcije profesorica Gimnazije Vukovar Kristina Kristek.

I gimnazijalci su se rado odazvali akciji navodeći da vole ovakve akcije i da se uvijek rado odazovu.

„Lijepo je vidjeti kako ova mlada stabla rastu i lijepo je znati da smo upravo mi sudjelovali u njihovoj sadnji. U današnje vrijeme kad nam je okoliš pod velikim pritiskom od raznih onečišćenja dužnost nam je truditi se učiniti svoj grad što zelenijim i zdravijim mjestom za život“, rekla je učenica Gimnazije Sara Demirović.