Vukovarski HNS-ovci darivali građane opuzenskim maslinovim grančicama

VUKOVAR, Treću godinu za redom, u organizaciji opuzenskog i vukovarskog HNS-a, u Vukovar je pristiglo tisuću maslinovih grančica koje su u subotu, uoči blagdana Cvjetnice i podjeljene brojnim Vukovarcima koji su se u sunčano prijepodne zatekli u središtu grada.

“Zahvaljujemo kolegama iz Opuzena s kojima se iz godine u godinu zajednički pripremamo realizirati akciju „Tisuću maslinovih grančica za Vukovar.“ Simbolom mira i ove smo godine, ususret Cvjetnici i Velikom tjednu, našim sugrađanima poželjeli mir u obitelji koja je ogledalo društva u kojem živimo. Ujedno je ovo naša iskrena čestitka u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa koji u sebi nosi poruku mira, zajedništva, praštanja i pobjede dobra nad zlom. Vukovar je u tom smislu idealno mjesto’ rekao je prigodom ovogodišnje podjele maslinovih grančica predsjednik HNS-a Vukovar i gradski vijećnik Nenad Bučko.

Iz opuzenskog HNS-a poručuju kako je riječ o simboličnoj gesti i daru kojeg s velikom radošću u povodu Cvjetnice HNS Opuzena šalje gradu na Dunavu.

“Maslinova grana simbol je mira i kršćanske radosti. Stoga nas posebno raduje što će ova opuzenska, nakon posvete na Cvjetnicu, cijele godine podsjećati vukovarske obitelje na naše simpatije i poštovanje prema gradu heroju“, poručuju iz HNS-a Opuzen.

ĐURKO KARALIĆ