Vukovarski HDZ: Doprinos Domovinskog pokreta jednak njihovom doprinosu izgradnje Pelješkog mosta odnosno jedno veliko ništa

Foto: HDZ Vukovar

Vukovarski HDZ-a uzvratio je danas priopćenjem za javnost na priopćenje za javnost Domovinskog pokreta u kojem ta stranka preuzima zasluge što je izgradnja vukovarske obilaznice pomaknuta s mrtve točke dok u HDZ-u smatraju da se pak “neuspješno kite tuđim perjem”.

“Već smo nekoliko puta razotkrili laži Domovinskog pokreta vezane za (ne) izgradnju vukovarske obilaznice. Spominju tako “prosvjed” kod Lušca, koji je bio tužan pokušaj manipulacije i iznošenja laži, dok se paralelno na stranicama Hrvatskih cesta u financijskom planu nalazila izgradnja vukovarske obilaznice. Zatim pokušaj lažne tematske sjednice Gradskog vijeća gdje već svjesni da obilaznica kreće i nije upitna i koja će zahvaljujući Vladi RH i resornom ministarstvu biti izgrađena, sastavljaju se bespredmetni i nepotrebni zaključci vijeća u kojima od Hrvatskih cesta traže da do kraja godine pokrenu postupke”, navode iz vukovarske organizacije HDZ-a.

Kažu kako se Hrvatska demokratska zajednica grada Vukovara i tada snažno usprotivila manipulaciji građana grada Vukovara i štetnoj politici za građane.

“Upravo tada se od predstavnika Hrvatskih cesta jasno saznalo da će početak javne nabave početi i ranije te će osim pokretanja postupaka javne nabave za izgradnju vukovarske obilaznice krenuti i javna nabava za brzu cestu Nuštar – Vukovar u vrijednosti od 38 milijuna eura. Dok su DP-ovci koristili građane za svoje obmane, mi smo kao odgovorna politička stranka djelovali. Kontinuirane razgovore i sastanke s direktorom Hrvatskih cesta i resornog ministarstva vodili smo kako bi se jasno prezentirale potrebe i interesi građana Vukovara. Sada kada su svi ti napori urodili plodom, kada su Hrvatske ceste raspisale javnu nabavu, kada su se otvorile ponude, kada je izabrana ponuda izvoditelja radova za početak izgradnje obilaznice grada Vukovara, DP ne zna što bi od muke i očaja”, poručuju.

Ocjenjuju kako je doprinos Domovinskog pokreta u ovom slučaju, “jednak njihovom doprinosu izgradnje Pelješkog mosta odnosno jedno veliko ništa”.