Vukovarske dizačice utega srebrne na Kupu “Ivan Helman”

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, U Vukovaru je a u organizaciji Kluba dizača utega „Vukovar“ održano  posljednje službeno natjecanje dizača utega u ovoj godini , Kup Republike Hrvatske „Ivan Helman“ u čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza.

Nastupili su gotovo svi hrvatski klubovi, osim ŠDK „Solin“ i DK „Kvarner“ iz Rijeke. Lijepi ambijent Sportske dvorane, pružio je izvanredne uvjete za natjecanje, a novi  adekvatan prostor u kojem klub odnedavno djeluje, pružio je optimalne uvjete za pripremu natjecatelja za nastup.

“Nakon osvojene titule ekipnih seniorskih Prvakinja Hrvatske u svibnju mjesecu, sa pravom smo očekivali dobar plasman KDU „Vukovar“ i u Kupu Hrvatske, što su naše djevojke i potvrdile osvajanjem pehara za drugo mjesto, iza pobjedničke ekipe DK „Metalac“ iz Zagreba a ispred trećeplasirane ekipe KDU „Rječina“ iz Dražica”, kaže Milan Kordić ispred Uprave vukovarskog Kluba.

U muškom dijelu natjecanja najuspješniji su bili članovi KDU „Kaštela“ , ispred KDU „Osijek“ i KDU  „Split-Matadure“, dok je KDU „Vukovar“ osvojio peto mjesto.

Za KDU „Vukovar“ nastupili su Nataša Dermiček sa 30+35=65 kg., Željka Miljković sa 32+40=72 kg., Barbara Topolovec sa 35+45=80 kg., Hermana Dermiček sa 65+80=145 kg. i Ana Crnjac sa 65+75=140 kg., David Miljković sa 25+30=55 kg., Stjepan Topolovec sa 40+50=90 kg., David Todoroić sa 48+60=108 kg. i Nikola Todorović sa 70+83=153 kg.