Vukovarska bolnica obilježila 164. godinu postojanja

Foto: Bolnica Vukovar

VUKOVAR, Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar obilježila je danas 164. godinu postojanja, a tim povodom ustanovu je posjetio ministar zdravstva Vili Beroš poručivši kako je vukovarska bolnica “snažan simbol na oltaru Domovine koji nas podsjeća da zajedništvom možemo pobijediti i veće izazove“.

„Već samo obilježavanje ovako visoke brojke znači da je napor generacija dosadašnjih i sadašnjih djelatnika utkan u današnju vizuru vukovarske bolnice”, kazao je Beroš.

Župan Damir Dekanić rekao je da vukovarska bolnica zaslužuje posebno mjesto jer ima povijesni značaj za Vukovar i Hrvatsku.

“Mislim da je vukovarska bolnica nakon rata krenula s vrlo dobrom organiziranošću i sposobnim i vrijednim kadrovima, a rezultati se danas vide”, rekao je Dekanić.

Pomoćnik za kontrolu kvalitete i voditelj Službe za kirurške djelatnosti Zoran Aleksijević predstavio je rezultate EU projekta dnevne bolnice za kirurgiju te rekao da je iz europskih fondova bolnica povukla više od 46 milijuna kuna.

“Više od 20 milijuna potrošeno je za projekt dnevne bolnice, jednodnevnu kirurgiju i fizikalnu medicinu. Tim ulaganjima dobili smo visokokvalitetnu opremu i da možemo postići ono što smo oduvijek željeli, da pacijent dođe, dobije dijagnozu i terapiju i isti se dan vrati svojoj obitelji i poslu”, rekao je Aleksijević.

Sve nazočne pozdravila je privremena ravnateljice bolnice Vesna Bosanac.