Vukovarci obilježili Dan grada i nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova

Foto: Đuro Karalić

Građani Vukovara obilježili su danas Dan grada i blagdan nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova kojim povodom su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odakle se otišlo na svetu misu u crkvu sv. Filipa i Jakova, a potom i na svečanu sjednicu Gradskog vijeća u Hrvatski dom kojoj je nazočan bio i predsjednik Republike Zoran Milanović.

“Vama želim da budete još bolji. Borite se za svaki euro iz fondova”, kazao je Milanović čestitajući Vukovarcima Dan grada uz poruku da je Vukovar danas lijepi i izgrađeni grad za koji su građani Vukovara ponajviše sami zaslužni.

Ocijenio je i kako odnosi između Hrvata i Srba u Vukovaru nisu idealni te da na tome treba još raditi.

Čestitajući sugrađanima Dan grada, gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je da sva nastojanja gradskih vlasti idu prema tomu da Vukovar bude grad po mjeri svakog njegovog građanina.

“Uz velika ulaganja u infrastrukturu, fokus nam je i daje na gospodarstvu i stvaranju novih radnih mjesta”, kazao je i naveo da je 2021. Vukovar završio s 10.433 radna mjesta, što je 355 više nego godinu ranije.

Govorili su i predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Željko Sabo te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Nikola Mažar, izaslanica predsjednika Vlade, saborska zastupnica Marijana Balić te zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković.