Vukovarci i Grad Vukovar prikupili humanitarnu pomoć vrijednu 200.000 kuna potresom pogođenim područima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U sklopu akcije „Vukovar za potresom pogođena područja“ Grad Vukovar, tvrtke s područja grada Vukovara i građani grada Vukovara prikupili su preko 200.000 kuna vrijednosti pomoći za potresom pogođena područja.

„Ukupno 30 paleta pomoći šaljemo na potresom pogođena područja, a to je ono što smo ciljali  na hitnome interventnom sastanku održanome dan poslije samog potresa. Tada smo se usuglasili o tome da je dobro da u akciju pomoći idemo svi zajedno kao društvena zajednica i grad te tu pomoć kanaliziramo preko službenih institucije misleći pri tome prvenstveno na Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je sa suradnicima nazočio utovaru pomoći.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako Vukovarci nažalost najbolje znaju što znači ostati bez svoga doma i krova nad glavom. Prema njegovim riječima prikupljene su osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine kao što su mlijeko, brašno, ulje, sol, dječja hrana, pelene, maramice i drugi trajni proizvodi ali i 136 električnih grijalica.

„Građani Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta, nažalost u proteklih su trideset godina osjetili to dva puta, što za vrijeme Domovinskog rata, što sada uslijed snažnog potresa. I zato mi najbolje znamo koliko znači pomoć kada ti je najteže te smo se zato i odlučili pomoći. Danas je najbitnije pokazati ljudskost i mislim da smo u tome i uspjeli upravo ovom zajedničkom akcijom. Prikupili smo upravo ono što je ljudima sada najpotrebnije“, rekao je Pavliček.

Kako je rečeno u prikupljanju donacija uz Grad Vukovar sudjelovali su i gradske tvrtke Tehnostan, Komunalac i Vodovod te tvrtka Borovo, udruge i građani dobre volje spremni pomoći koji su protekla dva tjedna donosili namirnice u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Vukovar. Tvrtka Vukovar-šped organizirala je prijevoz donacija o svome trošku i bez naknade doprinoseći na taj način ovoj vrijednoj akciji.

„Naši volonteri su neumorno dva tjedna skupljali, sortirali i pakirali donacije građana i ovim se putem zahvaljujem svim građanima, gradu Vukovaru i svim tvrtkama koje su na humani način pokazali veliko srce i donirali nam jako vrijednu robu koju ćemo isporučiti potresom pogođenim područjima. U ovoj akciji sudjelovalo je 40 mladih volontera zajedno s 20 starijih iskusnih volontera, a interventni tim od 8 osoba nalazi se u potresom pogođenim područjima te pomaže na terenu“, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vlatko Glavaš.